Hoe werkt Sponsortrek?

U kunt van uw trektocht, expeditie of gewoon bezoek aan Nepal een sponsor- reis maken. Laat niet alleen uw voetstappen achter maar doe ook iets voor de lokale bevolking! Tijdens een expeditie of trektocht kunt u zich bijvoorbeeld laten sponsoren voor een van de ontwikkelingsprojecten, die u in Nepal zelf kunt bezoeken.
Het medische project Ganesh Himal kunt u bezoeken tijdens de Ganesh- Himaltrek, het door ons gebouwde hostel voor blinde kinderen te Dhulikhel tijdens uw verblijf in kathmandu, de Gompa van Bhandar op uw trektocht naar de Everest .
Ons laatste en meest indrukwekkende project is het trainingcentrum en tehuis voor gehandicapte vrouwen en kinderen te Kathmandu.

Laat ons weten wat uw plannen zijn en wij helpen u bij het bezoek van een project.
Tendy Sherpa of andere bestuursleden van onze projecten zullen u dan verder begeleiden en u kunt zien wat er met uw gift wordt gedaan.
Zij kunnen alles voor u regelen en organiseren.

Tendy  is zeer betrokken met onze projecten en hij is de bouwmeester van de Healthpost te Keronja en bestuurslid van het gehandicaptenproject te Kathmandu, als mede bestuurslid van het Studenten computer project, waarbij kansarme studenten worden geholpen en computercursussen kunnen volgen.

Welke akties kunt u ondernemen?

Sponsoring per geklommen meter
Expedities laten zich wel sponsoren vanaf het basiskamp tot de top per geklommen meter, meestal wordt dit uitgedrukt in centen per geklommen meter.
Zie als voorbeeld de website van de Mera Peak expeditie van het voorjaar van 2008: Mera_Peak_2008
De opbrengst was maar liefst € 7.300,=!
Een deel van het " Mera Peak Dreamteam" zal in het voorjaar de 7.129 meter hoge Baruntse beklimmen.

Bedrijven of scholen interesseren voor sponsoring van een project
Bedrijven hebben vaak een sponsorpot en zoeken goede projecten, waarbij niets "aan de strijkstok" blijft hangen.
U kunt hun interesseren voor onze projecten en bij een expeditie kunt u aanbieden om hun vlag op de top te doen wapperen.
Ook scholen willen graag in contact komen met vreemde culturen en vooral een kinder-project sponsoren.
Door de scholen worden dan diverse acties met de kinderen gedaan, zoals het wassen van auto's voor het goede doe of het schoffelen in tuinen.

Een feest organiseren of een etentje voor het goede doel
Rotaryclubs willen nog wel eens dergelijke acties ondernemen, zit u in een Rotaryclub dan zou het fijn zijn om ook voor ons zoiets te organiseren

Vele mogelijkheden zijn er te bedenken en als u een leuke actie weet te bedenken, dan zal Sponsortrek u zeker graag helpen met het ten uitvoer brengen van uw plan.

Sponsortrek is géén reisbureau
U boekt uw vlucht bij een reisbureau en uw kosten in Nepal betaalt u direct aan het trekkingbureau of reisorganisatie.

Reeds vele tochtgenoten hebben kennis gemaakt met de uitstekende service van Tendy Sherpa en zijn "Iceland Trekking". De kosten voor de trektocht betaal je rechtstreeks aan deze betrouwbare organisatie of  aan een ander reis- of trekkingbureau naar uw keuze.

 informatie 

aktie voor een nieuw centrum gehandicapten    Tendy Sherpa in computerproject
Actie met Wilde Ganzen in 2004       Tendy Sherpa en het computerproject