Twintig fietsfanaten (4 dames en 16 heren) hebben op vrijdag 14 mei de Mont Ventoux bedwon-
ge
n. Sommigen zelfs meerdere malen. Met deze sportieve prestatie fietsten zij 3000 euro bij elkaar.
Dit
bedrag is bestemd voor een revalidatieproject van Disabled women and children in Nepal dat
wordt o
ndersteund door de stichting Samen Beter Samen Sterk (SBSS) van Atrium Me.

 

KANJERS bedwingen Mont Ventoux

 

door Ineke Hof

 

 

Een groep van 28 Atrium MC-Medewerkers van de afdeling revalidatie, partners, kinderen, relaties en vrienden verbleef in het Hemelvaartweekend in Frankrijk om hun hobby te beoefenen of om ondersteuning te bieden. Twintig fietsers gingen op vrijdag de strijd aan met de Mont Ventoux, ook bekent als ‘kale berg’of ‘winderige berg’. Dat het winderig en koud was en de top zelf in dichte mist was gehuld, kon niet deren. Slechts een doel telde; de beruchte col bedwingen. Voor elke keer dat iemand de top bereikte, stelden SBSS, Hansen Footcare, Allergan en de deelnemers zelf geld beschikbaar voor het goede doel.

Al weken van te voren was de sponsortocht het onderwerp van gesprek bij de afdeling Revalidatie.

Op de vooravond van de beklimming neemt de spanning toe. Verhalen van fietsers die de befaamde berg eerder bedwongen, worden door de 'rookies' met bewondering en ontzag aangehoord.

Bij het krieken van de dag stijgt de adrenaline. De fietsers aanschouwen angstvallend het weer; koud, zwaarbewolkt en er waait een stevige wind. Wielertenues worden er op afgestemd en er is veel aandacht voor de inwendige mens. Ze zijn er klaar voor.

Vanuit Bedoin begint de bijna 23 kilometerlange klim. Iedereen overbrugt de 1622 hoogtemeters in z'n eigen tempo. Het resultaat mag er zijn! Alle fietsers, variërend in leeftijd van 15 jaar tot 63 jaar, bereiken de top!

Fysiotherapeut Guido Meys spant de kroon en bedwingt de berg zelfs drie keer. Zijn directe collega Rachma van Woerden twee keer net als Bas, de zoon van ergotherapeut Riny van den Bergh.

Er kan in totaal een bedrag van 3.000 euro overgemaakt worden naar het Disabled Rehabilitation Centre in Nepal. Deze stichting geeft huisvesting en scholing aan gehandicapte vrouwen en weeskinderen.

Van het geld dat door de sponsorgroep bijeen is gefietst, worden protheses en of krukken voor ongeveer vijftien kinderen bekostigd.

Revalidatie-arts Edwin Drossaer toont zich na afloop van het sportieve weekend bijzonder tevreden. 'Het bijzondere van het sponsorproject dat met SBSS voor ons is uitgekozen, is dat er van het geld dat wij bij elkaar hebben gefietst, direct kansarme kinderen worden geholpen. De protheses en krukken die zij via DRC in Nepal krijgen, geeft ze een betere toekomst en voor ons is er een directe relatie met ons dagelijks werk.

Daarnaast hebben wij met z'n allen een fantastisch weekend gehad.' Voor meer informatie over dit sponsorproject kijk op www.sponsortrek.nl